Tiedotteet


Joulujuhla 2010
Kevätkokous 2010
Kevätretki 2010

Joulujuhlassa I adventtina 30.11.2008 oli väkeä runsaasti märästä säästä huolimatta. Joulupukki kävi jakamassa lapsille karkkeja. Tarjolla oli riisipuuroa, glögiä ja mehua. Arvontapalkintoja oli runsaasti, pääpalkinnon eli jouluisen ruokakorin voitti Immo Karhulahti.

Tietoa Eko-pisteen keräysastioiden tyhjennyksestä

Paperin ja pahvin eli kartongin keräysastioista huolehtii Kokkolan paperinkeräys. Pahviastiat tyhjennetään joka maanantai ja paperiastiat tyhjennetään 3 x 2 viikossa.
Pahvi kerätään siis omaan ja paperi omaan autoon ja eri päivinä.


Nopeusrajoitus 30 km/h

Talvea odotellessa ja talvella ehtinee taas olla monenlaista keliä, liukkautta ja rosoisuutta niin pyöräteillä kuin maanteillä. Nopeusrajoitus asuma-lähiössämme on alhainen, jotta kaikilla yhteisössä asuvilla ja muillakin kuin autolla liikkuvilla olisi turvallista kulkea täällä. Uusissa asumalähiöissä tiet ovat tehty mutkaisiksi ajovauhdin hillitsemiseksi. Lähiöissä tiet ovat myös sosiaalisen kanssakäymisen kohtauspaikkoja. Palautetta on tullut myös, että nopeudet ovat tuntuvasti ja silminnähden alentuneetkin täällä parin viime vuoden aikana. Nopeusrajoituksia valvoo poliisi.

Aimo Maijalalle, pitkäaikaiselle puheenjohtajallemme onnittelut kunnallisvaalimenestyksestä sekä onnea työssä yhteisten asioiden hoidossa.

Kiitämme saamastamme palautteesta ja toivotamme hyvää syksyä!
Asukasyhdistyksen puolesta puheenjohtaja Elina Toivonen 
            p.040 759 4058 / 06 822 0944


Matalamaan, Mesilän ja Taularuukin asukas, kesäinen tervehdys!

Mesilän Alueen Asukasyhdistys järjestää kesän aikana kirppari-tapahtuman ja teatterimatkan.  Kirppari-tapahtumassa on tarkoitus, että asukkaat voivat tulla myymään sinne omia myyntitavaroita omaan laskuun omilta pöydiltään.

Kirppari-tapahtuma Mesilässä!

Tervetuloa myymään, ostamaan tai muuten vain aikaa viettämään!
Paikka: Kaaritien ja pyörätien risteys, sähkölinjan alla
Aika:     Lauantaina 14.6.2008 klo 12.00 – 15.00
- kirppari-myyjät voivat olla paikalla myöhempäänkin
- asukasyhdistys myy makkaraa, mehua, arpoja ja kahvia
- erilaista ohjelmaa

Asukkaat tuovat omat myyntipöydät.  Pöytiä voi myös maksusta vuokrata a 4 E. Jos haluat vuokrata pöydän, ota yhteyttä Maija Kalliseen, p. 040 576 0265,   viimeistään 9.6.2008 mennessä.

Arvat, makkarat ja kahvit maksavat 1-2 E/kpl.  Arvonta suoritetaan klo 14.45.

Teatterimatka jäsenille Halkosaaren kesäteatteriin Lappajärvelle ”ONNEN MAA”-esitykseen

Lähtö:     Lauantaina 12.7.2008
klo 10.00 Mesilän kioskin luota

Menemme ensin syömään ja tutustumaan Punaisen Tuvan Viinitilaan Alajärvelle, jonka jälkeen esitys Halkosaaren kesäteatterissa alkaa klo 15.00. Paluumatka alkaa esityksen jälkeen, kotiintuloaika Kokkolaan on vielä avoin. Voimme käydä tulomatkalla kahvilla jossakin.

Asukasyhdistys maksaa linja-auton.

Pakettihinta 28,00 E/henkilö, kerätään linja-autossa. Se sisältää lipun esitykseen sekä ruokailun noutopöydästä Alajärvellä Punaisen Tuvan Viinitilalla ja viinitilan esittelyn.

Ilmoittautuminen:
Ilmoittaudu Halkosaaren kesäteatterimatkalle viimeistään sunnuntaina 29.6.2008 Kalevi Mikkolalle, puh 06 831 4174


Tervetuloa tilaisuuksiin ja kokouksiin! Kokousten yhteydessä järjestämme arvontaa osallistujien kesken, mm vuosikokouksessa onni suosi hra Luukkosta. Palkintona oli ruokailulahjakortti kahdelle.

psta Elina Toivonen puh. 040 759 4058

Vuosikokous pidettiin helmikuussa 2008 Kokkolan Golf-kerhon tiloissa. Tutustuimme myös kerhon tiloihin ja toimintaan. Golf-kerhon ravintolan palveluja ja kerhon muita toimintoja ovat kaikki tervetulleita käyttämään. Ravintolan aukioloajat ovat juhannukseen asti 8-21 ja siitä eteenpäin 8-22 Tietoa ravintolasta ja golf-kerhosta saa nettisivuilta www.kokkolangolf.fi 

Toivomus eräältä kissoista tykkäävältä asukkaalta, että kollikissojen omistajat leikkauttaisivat kissansa. Leikatun kissan pissa ei haise pahalta. Kissat eivät muuten haittaa, leikkaamattoman kollin merkkihaju on vain pistävä.

Ekopisteelle on toivottu muovipussien keräyspaikkaa, mutta se ei ole mahdollista. Asuinalueellamme on tänä keväänä mielestäni ollut siistiä, ainakin niissä paikoissa joissa olen kulkenut. Asukkaat osaavat käyttää ekopistettä ja puutarhajätteelle tarkoitettua ilmaista kaatopaikkaa.
   
Jäsenmaksupankkisiirto on jaettu tammikuussa asukaskirjeen yhteydessä. Ilman pankkisiirtoa voi jäsenmaksun, 7 euroa/talous, maksaa tilille Nordea 106535-162205, Mesilän Alueen Asukasyhdistys. Maksulomakkeita voi myös tiedustella rahastonhoitaja Kalevi Mikkolalta tai minulta.

Eko-pisteen keräysastioiden tyhjennys

Eko-pisteen lasin ja metallin keräysastioiden tyhjennyksestä huolehtii Ekorosk. Paperin ja pahvin eli kartongin keräysastioista taas huolehtii Kokkolan paperinkeräys. Pahviastiat tyhjennetään joka maanantai ja paperiastiat tyhjennetään 3x 2 viikossa. Pahvi kerätään siis omaan ja paperi omaan autoon ja eri päivinä. Olen ollut yhteydessä Kokkolan paperinkeräykseen, jossa ongelma pahvi- ja paperiastioiden täyttymisestä on tiedossa. Kioskin alue palvelee isoa aluetta ja astiat ovat usein täynnä.

Uusi pahvin ja paperin keräysastia

Koivuhaassa Oravankadun päässä on ollut muutaman viikon uudet pahvi- ja paperikeräysastiat, joiden toivotaan helpottavan tilannetta. Mesilän asukkaiden varsinkin Koivuhaan päästä toivotaan vievän paperinsa ja pahvinsa sinne.

Ekopisteen ympäristö

Siisti roskaton ympäristö kannustaa siisteyteen. Näin ajateltiin, kun elokuun grillijuhlassa avattiin leikkimielisesti kampanja "ota roska päivässä". Niinpä ekopisteisiin ei jätetä maahan mitään tavaraa, vaikka astiat olisivat täynnä. Tavarat viedään johonkin toiseen kohteeseen (Oravankadulla mm) tai kotiin takaisin odottamaan laatikon tyhjentymistä.  Tyhjät muovipussit viedään kotiin takaisin.
Pyrkimyksenä asuinalueemme siisteys pyritään siihen, että siisteys tuo siisteyttä eli kukaan ei viitsi roskata valmiiksi puhdasta luontoa tai tilaa. Siisteys on meidän kaikkien ilo.

Koirankakka-astiat

Koirankakka-astiosta sellaista tietoa, että pienet astiat poistuvat kaupungin alueelta vähitellen ja tilalle hankitaan muutama iso astia. (Kustannuskysymys). Tiedossani tällä hetkellä ovat Taularuukintiellä puiston kohdalla isohko jäteastia, pyörätien varressa Kaaritiellä ja lähellä Mesilän tietä pienet jäteastiat. Koirien ulkoiluttaminen pitänee järjestää niin, että lenkit suuntautuvat ohi näiden pisteiden tai lenkit ovat lyhyitä ja jätteet viedään kotiroskikseen.
TEEMANA ASUINALUEEMME SIISTEYS
Mesilän alueen asukasyhdistys järjesti asukkaiden yhteisen loppukesän grillijuhlan Taularuukin puistossa perjantaina 17.8.2007 klo 18.00.  Sää suosi grillaajia ja vieraita. Ilta oli rauhallinen ja sujui mukavan jutustelun ja leikkien merkeissä. Henna Rantala, Jenni Yli-Hukkala ja Juuso Yli-Hukkala esittivät laulua. Lisäksi Henna ja Jenni olivat järjestäneet lapsille omaa ohjelmaa, kasvomaalausta ja erilaisia leikkejä. Mesilän kioski lahjoitti grandi-mehut ja lordi-lakritsaa lapsille. Arvonnassa onni suosi samoja onnekkaita ja moni jäi ilman palkintoa, vaikka voittoja oli paljon.
Samalla avattiin kampanja ”ota roska päivässä”. Tällä kampanjalla pyritään siihen, että siisteys tuo siisteyttä eli kukaan ei viitsi roskata valmiiksi puhdasta luontoa. Tämän tyyppistä kampanjaa on ollut muuallakin päin Suomea ja nyt asukasyhdistyksen johtokunta haastaa asukkaat kampanjaan.

Arvonnassa onni suosi seuraavia:
Vihanneskori Henna Rantala
Saunapaketti Noora Vainio
Sateenvarjo Henna Rantala
Laukku Henna Rantala
Laukku Ilkka Jylhä
Laukku Leo Kokkonen
Tyynypäällinen Salomaa-Leinosen Marika
Tyynynpäällinen Noora Vainio
Musiikki cd Kalevi Mikkola
Huivi Aimo Maijala
Kynäpussi Juuso Yli-Hukkala
Frisby Veikko Vierimaa